Reiki

Wat is reiki healing?

REIKI is het Japanse woord voor ‘Universele Levensenergie’.
REI staat voor ‘geest’ en ‘ziel’
Ki staat voor ‘energie’ en ‘levenskracht’

Reiki is een eeuwenoude Japanse helingsmethode.
Deze eenvoudige, energetische methode werd in de 19e eeuw herontdekt door de Zen Boedhist Mikao Usui.
In het voorjaar van 2021 werd ik ingewijd in Reiki volgens het Usui System for Natural Healing.
Deze energie is altijd en overal in alles aanwezig, in ieder van ons. Alles is energie! De universele levensenergie is zuiver en puur, het verbindt alles in en om je heen met elkaar.

Reiki healing is geschikt voor iedereen! Het is een zeer praktische manier om het welzijn van jezelf en anderen te stimuleren. Reiki healing helpt het zelfhelende vermogen, waar ieder lichaam van nature over beschikt, te activeren en te ondersteunen. Naast de preventieve werking ervan , biedt Reiki dus ondersteuning wanneer het lichaam uit balans is. Reiki werkt in op jouw energetisch lichaam, met gevoelens en gedachten en zijn onlosmakelijk verbonden met jouw fysieke lichaam. Blokkades krijgen kans om op te lossen zodat energie weer kan stromen. Het ontvangen van Reiki behandelingen brengt je dichter bij je gevoel en bevordert processen van bewustwording en innerlijke groei.

Even op een rijtje: voor iedereen! Mensen met pijn, vermoeidheid, slapeloosheid, verlaagde immuniteit, chronische aandoeningen, depressie, lusteloosheid, angsten, burn-out, rouwverwerking, hoog gevoeligheid, onzekerheid, ontwikkelen van intuïtie, behoefte aan meer bewustwording…
Reiki healing brengt je: ontspanning door de aandacht, de rust en stilte… een beter contact met jouw lichaam, een beter contact met je intuïtie… meer inzicht in het ontstaan van klachten, verloop en oplossingen… ondersteuning in herstel van lichamelijke klachten…meer inzichten in jezelf…harmonie tussen lichaam, geest en ziel … aanvulling van tekorten aan energie van lichaam en geest…verwerking van trauma’s …

Reiki ervaren

Reiki werkt heel eenvoudig. De Universele Energie wordt gekanaliseerd en via de handen doorgegeven. Door de handen op bepaalde plekken op het lichaam te plaatsen, wordt de Reiki energie door het lichaam geleid. Misschien dat je je er niet van bewust bent, maar je hebt in je leven waarschijnlijk wel vaker jouw handen op pijnlijke plekken gelegd en je voelde ongetwijfeld dat het troost en verlichting bracht…

Een Reikisessie is een pure liefdevolle manier om verlichting en ontspanning te brengen en te krijgen. Reiki laat zich voelen en ervaren op een heel individuele, unieke persoonlijke manier. Men keert als het ware naar binnen en ervaart op een heel eigen manier soms sensitieve prikkels zoals warmte, koude , tintelingen,…. Mensen ervaren soms klanken, kleuren, symbolen,…emotie, ontspanning, diepe rust,….

Dit kan verschillen bij elke Reikisessie en je hoeft niet altijd iets te voelen. Reiki stroomt als vanzelf en naar behoefte naar de plaats die energie nodig heeft.

Verloop van een Reiki sessie

Voorafgaand aan de Reiki sessie hebben we een gesprek zodat we de Reiki kunnen afstemmen op jouw intentie, op wat er voor jou op dat moment nodig is.

We nemen even de tijd om tot rust te komen, dit kan eventueel met korte meditatie.

De sessie zelf duurt ongeveer een uur in een rustgevende veilige ruimte gevuld met zachte muziek. Dit kan ook in alle stilte zo je dat wenst. Gemakkelijke kledij is aan te raden.

Na de sessie maak ik graag tijd om nog na te praten indien je dat wenst.

De Reiki sessie kan gecombineerd worden met een voorafgaand, relaxerend voetenbad

Bekijk de tarieven en cadeaubon.